Varför tillbaka?

Marcus berättar om hur det kommer sig att vi är tillbaka:

En morgon i mitten av oktober 2014 när jag satt i bilen på väg till en byggarbetsplats fick jag helt plötsligt en syn, jag såg en stor svart backdrop med texten ”BnST back on track” på, den hängde bakom en stor scen där jag såg hur jag spelade med mitt gamla band BnST (Brothers and Strangers) från 90 – talet. Vidare såg jag att vi spelade på den ena platsen efter den andra, sen såg jag hur vi turnerade längs Norrlandskusten uppifrånoch ner.

Jag blev rätt förvånad över detta och tänkte, jaja det var nog bara något min hjärna kokade ihop, och så tänkte jag lämna det därhän. Men då hörde jag en röst säga: Nej! Du ska ringa till David! (han var gitarrist i BnST) Omskakad av upplevelsen ringde jag David och sa: Nu ska jag berätta en sak som jag precis varit med om, du får nog ta det med en stor nypa salt för det är nog bara nåt min hjärna kokat ihop. Efter att ha berättat om synen och uppmaningen att ringa säger han: ja du, är det Gud som står bakom det här är jag med!  Men det kommer att visa sig ska du se.

När jag kom fram till bygget så berättar jag vad jag varit med om för min bror och kollega Samuel  (som var basist i BnST) varpå han utbrast : vad märkligt! Jag hade en liknande upplevelse i helgen.

Någon vecka senare kände jag en otroligt stark längtan att börja läsa i bibeln, så jag öppnade bibelappen i mobiltelefonen och upptäckte att det fanns läsplaner man kunde följa. Blev nyfiken och öppnade söksidan för läsplanerna, varpå jag på nytt hörde en röst som sa: du ska läsa ”hur du maximerar ditt liv” jag läste lite om den och tänkte för mig själv: men det verkar ju vara framgångsteologi! Det tror jag inte på! Nej jag vet! svarade rösten, men du ska läsa den i alla fall. Sen ska du läsa romarbrevet också!

Ehh… okej, tänkte jag.

Hur som helst började jag läsa dessa båda planer. Till min förvåning upplevde jag hur Gud talade till mig genom det jag läste. Han manade mig att dra igång bandet igen och han berättade och pekade på hur det ska gå för oss och vad han vill göra genom oss.

Jag tyckte att Gud var helt galen som ville ha mig till detta, jag var enormt motsträvig och pekade på allt som talade mot att jag var lämpad för  uppdraget.

Jag menade att det finns ju så många som är så mycket bättre än jag och som dessutom är rockers i hela sitt uttryck, jag var ju bara en vanlig svensson, dessutom börjar jag ju bli gammal, nåja snart 40 iallafall.

Genom läsplanerna fick jag varje dag svar på mina tankar och argument jag förde fram, och det var tunga motargument kan jag säga! Efter att ha fört denna märkliga dialog med Gud i sju dagar kände jag mig tvungen att kapitulera inför honom.

Efter detta beslöt jag, David och Samuel oss för att vi skulle träffas, be över och prata om vad vi upplevde som vår kallelse.

I mitten eller slutet av November träffades vi tre med instrument för första gången på 19 år och började jama ihop. I december upplevde vi att Gud vill att vi spelar in en skiva och att det är bråttom. Så vi började fundera på vilka gamla låtar som skulle passa. Vi hade en nyskriven låt, Grace, som var given men några till tyckte vi ju att vi skulle ha med.

Sen hade vi ju ett annat litet bekymmer också, vi hade ingen trummis. Men vi hade en stark tro på att Gud kommer lösa det och fortsatte med planerna.

På trettondagen, Januari 2015 gjorde vi ett framträdande i Förebergs missionshus där det blev premiär för  låten Grace. Men trummis då? ja det fick bli trummaskin.

Senare kom det ett par nya låtar till, jag skriver kom för det är så jag upplever att det fungerar. Vi skojade om att vi får nog se att innan plattan är klar är det bara nya låtar med på den, men det var det ingen av oss som trodde på, det är ju inte möjligt.

Sen fick vi äntligen tag på Andreas som hade hört att vi behövde en trummis, det är många som blivit tillfrågade. Men nu kom Andreas och frågade oss istället.

Två månader senare så var det som verkade omöjligt och som vi skojat om helt plötsligt sant! Vi hade nio nya låtar till plattan som var och en bär på sin egen historia. De handlar på olika sätt om vår gemensamma resa med Gud som vi påbörjade när vi återförenades hösten 2014, händelser som vi upplevt längs vägen såväl som sådant vi upplevt tidigare. Det är mycket som hänt dessa månader, allt från otroligt fantastiska saker till otroligt mörka svåra saker. Men även när det ser som mörkast ut är Gud med och bär en genom allt. He will carry you on!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.